09 February 2011

Yang Pergi Tetap Pergi, Yang Tinggal..Teruskan Perjuangan!!!

Assalamualaikum dan selamat petang! Di Malaysia saya kira ada yang sudah melelapkan mata..sedangkan. waktu di Moscow ketika ini baru pukul 5.50pm. 


Ya ampun! Dari pagi sehingga beberapa minit yang lepas, masa begitu berharga bagi saya...dipenuhi dengan bermacam-macam aktiviti...sehingga tidak berkesempatan untuk singgah mana-mana rumah kawan2 yang melawat ke sini. Ni..ha! lepas solat Maghrib..sambil melepaskan sedikit lelah..saya mencuri jugak sedikit masa untuk     mencoret sedikit kegiatan2 yang sihat tau! untuk di share bersama2. Macam tak percaya kan, suri rumah macam saya nipun ada xtvt! Biar betul? 


Oklah..bertepatan dgn tajuk diatas..hari ini saya bangun seawal 6 pagi untuk menghantar salah seorang kawan yg akan kembali bertugas ditanahair selepas 3 tahun kalau tak silap saya berada disini. Bukan menghantar ke epotpun..hanya dibawah sahaja! Seronoknya dpt balik Mesia! Layan ajelah gambar2 pagi tadi dgn jurugambar ni tak mandi lagi...


Yan dan dua anaknya yang comel.. 

Ammar sedang menolong mengangkut barang2 kedalam van.

Antara jiran2 yang turut menghantar buat kali terakhir..

Kawan baik Yan bersama salah seorang anaknya. Sob! sob! jgn sedih2 yer Najwa!

Lambaian terakhir..

Sayonara...

Itulah dia..tamat sudah perjalanan hidup seorang anak rantau dibumi asing ini. Tinggallah kami..disini meneruskan kehidupan dan mengutip pengalaman selagi mampu...

9 comments:

Cik SHiNJU said...

Salam sis...

Tabahkan hati di perantauan..
Timba pengalaman cukup2 selagi ade peluang...heheh

Nor said...

Cik SHiNJU : thanks..betul tu darling...bila lagi nak kutip pengalaman kat tempat org kan?

Lorna said...

hi kak Nor :)
eh stil snowy lagi ker kat moscow sis? sejuukkkk...grrrr....

Nor said...

Lorna : yes! suhu today 0. Besok..lusa dan tulat dijangka minus belas2..uh! beku..beku..

zaty luvlianncezzz said...

wow!! zaty tingin sgt taw nk g ovsea..ntah bla la dpt..akak bla nk balek msia ea?

paradoks hati said...

wah.bestnye kak. teringin gak nak jejak kaki smp sane..:)

~♥ OjaAmran ♥~ said...

hi nor..mesti sedey kan hilang kak yan..harap2 dapat la terima pengganti dia ye nanti..seram sejuk menanti hari utk fly..huhu

Woofer Storm said...

takpe,tak lama lagi turn sis pulak..kalau sy kn,rasnya kalau dah lama tggl sna,sdih pulak nak balik ni..heheee

Nor said...

OjaAmran :nak sedih..takdelah sedih sgt sbb kami ni just stay kat rumah dan tak byk masa kat office dgn dia cam yg lain...cuma terasa la sdkt kehilangan tu...

WS : Sbb dah lama kenal2..kendian nak berpisah...mesti berat hati..tapi biasanya sekejap saja sedihnya tu..