14 February 2011

London (Part 1)

Lepas banyak citer pasal makanan..saya nak lencong balik ke edisi utama iaitu tentang percutian kami yg seterusnya. Selepas menghabiskan masa selama 3 hari 2 malam di Venice our family berlepas ke London pulak. London?..memang best tak ingat! Syurga makanan kita selain mesia katakan! Dan kalau ada duit lebih..boleh juga dikatakan syurga shopping! Time sale lah kan! kalau waktu lain..boleh kopak poket dibuatnya.

Merasa pengalaman naik train kat London.  Sampai epot..cari train 'Underground' menuju ke destinasi penginapan. Selepas dua kali bertukar train..kira-kira pukul 6 kami sampai ke Stesen Dollis Hill.  Cuma nak bagitau..jika nak naik train..kena betul2 mahir ttg perjalanan train2 tersebut sbb ianya banyak stesen dan banyak kali kena tukar line/train untuk ketempat2 utama. Tetapi jangan bimbang sbb orang kat sana 'very peramah' tak macam kat Moscow ni!

Memandangkan time ni musim winter..pukul 6 pm macam dah pukul 9, 10 waktu di Mesia. Hari dah gelap. Tambahan pulak hujan turun renyai2. Sampai di stesen tu..kami menunggu kedatangan tuan rumah tempat kami menginap iaiitu Encik Ahmad..anak jati kelantan yang telah 27 tahun menetap di London.

Sampai ke tempat penginapan..masing2 dah letih..so..rehat ajelah dan kumpul tenaga untuk berjalan besok pulak. Gambarpun tak banyak utk di snap..

11 comments:

ellang said...

akak memang kerja kt Moscow ek? huhu bila lah agaknye saya pergi luar negara :(

Jumir said...

Kite tgh isi borang transfer ke London. Harap2 dapat.

Nurul Afifah Addnan said...

comel je..hihi..

ishamizu said...

Bila pergi London? :) klu dtg lg, jmpt dtg ke rumah k. Nway, nice blog! akn sy kunjung lg..insya Allah..

Salam perkenalan dr sy, izu. :)

pak long said...

salam...
bestnya jenjalan....

RaNiA said...

ish..pegi jenjalan tak ajak...hehehe..;p

Nieza said...

kak Nor, memang susah sikit train kat sana...tapi husband niza 3 hari jer dok sana dh boleh faham tgk peta tu...niza sampai blk tak faham2 lagi pening nengok line byk sgt tu..hehe

Nor said...

Ellang : akak keja as a surirumah jer..

Jumir : kalau ada rezeki..InsyaAllah..

Nurul : tu anak sulung kak Nor..7 thn..namanya Dania..hehehe..

pak Long : hmm..bes la jugak..

rania : dah ajak..tak dtg2 pun!

Nieza : kan..kan!..nasib baik kami ada tourist guide..tak buang masa sgt.

Hidayah said...

Assalam,

Akak tumpang tanya pasal penginapan di rumah En ahmad.

1/ Rumah dia dalam zone berapa?
2/ Berapa rate utk satu malam?
3/ Ada no contact yang boleh dirujuk?

( Sorry, dah mcm polis pulak bnyk2 soalan nih )

Nor said...

Hidayah : rumah Encik Ahmad yang rasanya dah dijual. We all orang last stay kat rumah tersebut. Hari last kami check-out merupakan hari penyerahan rumah tersebut kepada tuan rumah yg baru..

Hidayah said...

owh sedihnya!sad
btw TQ