22 February 2011

Gempa Bumi di New Zealand

Sambil melayan Adib..mata saya tertarik dengan berita tentang gempa bumi yang berlaku di Christchurh, New zEAland yang disiarkan di siaran CNN secara live sekarang  . Banyak betul gempa bumi sekarang. Ekoran  peristiwa tersebut airport Christchurh ditutup. Gabenor bandar tersebut mengatakan mungkin 200 penduduk masih terperangkap di dalam bangunan. Berpuluh-puluh  nyawa turut terkorban. Biasala kan..kalau apa2 bencana berlaku di mana-mana areapun semua sekolah  ditutup. Jom kita layan gambar yg sempat saya snap tadi..



*
*
*
*
*


*
*
*
*
*


*
*
*
*
*


Terukkan? Nasib baik kat sini takde bencana alam seperti gempa bumi ni. Yang adanya pulak suhu sejuk yang melampau cam Perempuan..Isteri dan Dot..Dot tu! 

9 comments:

Izan Ishak said...

mintak2lah bencana macam ni dijauhkan dari tempat tinggal kita skrg kan kak. ngeri tgk bila berpuluh nyawa terkorban tu~

Nor Moscow said...

Izan : betul tu..tak tahulah ada ke tidak rakyat mesia kat sana.

zaty luvlianncezzz said...

huhuhu..ada kenalan kt cna..risau2

ct N honey said...

syukur tak berlaku di sini,dibumi yang tercinta malaysia

alexa yussida said...

takziah buat mangsa2..ishk isau plak sbb ade kwn kat sana..huu

Nor said...

Zety, Yus : ada kawan blogger kat sana bagi link ni kalau nak tahu situasi sebenar.

http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10708043

Hani :Syukur..tapi malang tidak berbau kan?

orang muo said...

boleh dikatakan setiap hari berlaku gempa bumi & bencana alam yg lain..bumi sudah terlalu uzur

Jumir said...

Setiap perkara...ada hikmahnya.

cikpuanhady said...

ha'ah..kesian pulak rasanya..nor kat sana dah berapa lama? hubby keje kat sana ke?

Jom skodeng :Jom join Heartbeat.my!