26 January 2011

Special Giveaway From Moscow!

Ehem..ehem..ekceli dah lama saya berhasrat utk membuat giveaway ni tapi tidak berapa tahu sgt caranya. Thanks a lots kepada Encik asben yang membantu dan ellang serta lorna


Ok tak nak bercoleteh panjang...cuma nak bagitau kpd sesiapa yg ingin menyertai giveaway. Untuk makluman juga syarat no.5 telah diubahsuai sikit atas sebab2 tertentu..so kepada anda yg terawal menyertai GA ini..sila take note ya! Dan saya dgn rendah dirinya meminta maaf diatas perkara ini.


Syarat-syaratnya
  1. Peserta mesti mempunyai blog (kalau tidak camana nak tag member   kan?)
  2. Anda dijemput menjadi follower http://norakhtar.blogspot.com (tiada paksaan)
  3. Post satu entry ttg giveaway ini di dlm blog anda "Special Giveaway from Moscow" dan link kpd blog ini ( copy syarat penyertaan dr  no-1 hingga seterusnya)..dan kalau rajin letak enty berkaitan di sidebar blog anda..kalau tak rajin..tak payah..tak nak paksa..:) 
  4. Tag 5 orang rakan blog anda(nak tag lebih pun takpe) dan pastikan mereka tahu diri mereka telah di tag. 
  5. Tinggalkan komen ikhlas anda tentang (1) kebaikan  giveaway dan (1) keburukan giveaway di bahagian komen kat bawah ini beserta URL blog anda supaya senang saya contact. 
  6. Giveaway ini bermula petang ini hingga 28 Feb 2011
Pesanan Penaja..cewahhhh!!!
  • Jika anda rasa giveaway ini membebankan..atau membuang masa anda..takyah susah2 nak join.. Semua ini hanya untuk suka2 sahaja 
  • Cara penghantaran hadiah akan dibincangkan selepas pemenang dapat ditemui.  
  • 5 peserta akan menerima 2 hadiah dari saya.
  • Pertukaran hadiah diantara pemenang boleh dilakukan suka sama suka. 
Seblom itu saya nak tag 


1.  orangmou
2.  lorna
4.  Irfan
5.  abgteror
6.  scarlettjl
7.  terompah
8.  blueriders


Have fun semua!!! 


Hadiah yg tidak seberapa dari saya

1 )T-SHIRT HARD ROCK CAFE MOSCOW- Akan dibeli selepas mengetahui saiz baju yg dipakai oleh rakan yang bertuah.


2 ) Baju kanak-kanak yg bewarna putih + baju t-shirt berlengan panjang dgn tulisan "kiss me" kat depan. Tanda harga pun masih melekat lagi.

3 ) Mintak maaf..baju kanak2 lagi + baju t-shirt untuk wanita bersaiz L.  

4 ) pakaian untuk kanak2 + tudung kaler hijau yang saya beli di Belgium. 


5 ) T-shirt wanita bersaiz L +  baby bip yg cute. Untuk Adibpun saya beli satu sbb berkenan.


Untuk lelaki2..saya mintak maaf sbb tak pandai nak pilih barangan untuk lelaki. Jika anda terpilih antara 5 yg bertuah..bolehlah diberi kepada sesiapa yg dekat dihati. Tataaaa...

106 comments:

Scarlett O'Hara said...

TQSM sudi tag Cik Scarlett.Tentu Cik Scarlett join.

Mama Rayyan said...

MAMA JOIN
JUM TERJAH
http://pelangichenta-fieda.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

nor said...

Mia : sama2 kasih yang!
Scarlet :Kena joinlah cik Scarlet..baru meriah sikit kan?
Mama : hmm..kalau ada anak lagi sesuwai sgt utk join..

Izzlorna said...

Slm sis,

thanks ya sudi tag Lorna utk GA akak nih:)
ni link dier yer k,
http://izzlorna.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Kebaikan GA -> pastinya leh tambah ramai kenalan dan dapat up trafik kalau ada iklan2 kat blog...
Keburukan GA -> kadang2 rasa tak relevan sebab mcm2 jenis GA ada kan...wat paksarela pun tak best juga kan...tp GA akak nih, sy wat sukarelaaa tauuu :)

take care ya sis!

Mama Rayyan said...

MAMA DAH WAT PEMBETULAN DAH
KEBAIKAN GA>BOLEH TAMBAH BANYAK KENALAN,BOLEH BYKAN FOLLOWER,DAN DPT UP KN TRAFFIC..LAU MENANG N ADA LUCK PASTI ADA HADIAH..
KEBURUKAN>TERLALU BYK SANGAT SYARAT2 YG KADNG2 MEMBEBANKAN PESERTA N KADANG2 TU SAMPAI MENGARUT2..HEHEHE..

Penjejak Mimpi said...

as-salam. do join.. :)

http://penjejak-mimpi.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Norgadis Labuan said...

Saya nak join juga... ini linknya
http://sahabatnorgadis.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan giveaway ini sebenarnya kita boleh menambahkan follower atau rakan maya kita, disamping itu kita juga boleh berkenal-kenalan antara satu sama yang lain.

keburukan giveaway ini terjadi jika ada blogger hanya sekadar ingin memenangi GA dan bukannya bertujuan berkenalan, mereka seperti ini akan hanya datang ke blog kita sewaktu ada GA sahaja dan ianya akan hilang setelah GA tamat.

lina said...

Asslamulaikum Nor dan salam kenal,

Kebaikan giveway akan bertambah kawan baru dah tentu la kan walapun tak menang dan keburukan ni pada pendapat saya semua terletak pada diri kita sendiri….kalau kita niat baik pasti kebaikan akan datang Insya Allah begitu la sebalik nyer

http://lina-klina.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Scarlett O'Hara said...

Kebaikan GA adalah untuk tambah kenalan di samoing menjelajah lebih jauh dalam dunia tanpa sempadan ni.
Keburukannya kadang banyak sangat syarat yang diletakkan hingga susah orang nak join.Tapi tak semualah.

http://scarlettj1.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

pak long said...

salam...
pak long joint GA ni...

kebaikan GA - dapat meningkatkan trafik dan memberikan kita ramai kenalan dan blog kita akan sentiasa dikunjungi.

keburukan GA - pengikut kengkadang tidak ikhlas menjadi follower anda. Juga terdapat syarat yang macam memaksa peserta membuat sesuatu untuk tujuan penganjur.

ni link hamba...

http://paklongsifu.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

ROSNAJIHAH said...

cik ros pun nak join..hihihi..first time nih join giveaway...kalau dapat baju hardrockcafe tuh kan sonok..ari tuh abg gi jepun, dia beli bju kat dia jer..muehehhe...

kebaikan giveaway : dapat eratkan hubungan antara rakan blogger..

keburukan giveaway : xsume yang join akan dapat giveaway..yang terpilih jer.hehehe..

html saya :

http://sick-of-being-sad.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

thanks norakhtar coz buat segmen nih..lenkali buat la banyak2 lagi.. :)

nur said...

salam kenal buat tuan blog...
followed no 63
nurhafiz2009@yahoo.com

http://2nurhafiz2009.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Sudilah ke: ALL IN ONE

pneumedic said...

HYE KAK NOR..SAYA JOIN JUGA..PERTAMA KALI NI..JOIN GA BAGAI NI..HEHE..KALAU DPAT BAJU TU,SAYA NAK BAGI HADIAH PADA ULANGTAHUN BESDAY TUNANG SAYA..HEHE..MESTI DIA XCAYE ADIAH DR MOSCOW..KLU MENANG LE..EHEHE

Komen ikhlas tentang kebaikan GA - GA ni bukan sahaja membolehkan kita memenangi hadiah yang ditawarkan,tapi bagi aku the most important, kita dapat mempromosikan blog kita pada rakan-rakan blogger..serta menambahkan rakan blogger ni..And sudah tentulah..penganjur GA, pastinya akan lebih dikenali ramai, melalui taging dan penyertaan GA dari para blogger..:)

Komen ikhlas tentang keburukan GA - yang pastinya tidak semua akan dapat hadiah, GA yang kurang umphh! pasti akan kurang sambutan, musim GA kita dihujani ramai visitor, tetapi bila GA dah tamat, belum tentu lagi peserta-peserta GA tu akan berkunjung ke page kita..semata-mata kerna GA~!

NI LINK SAYA..
http://amani-blog4u.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

SyUhAdA said...

bes nie..
nnti syu join ye..~

nur said...

lagi sekali ye.. lupe nak tulis kebaikan dan keburukan..
salam kenal buat tuan blog...
followed no 63
nurhafiz2009@yahoo.com

baiknya- mendapat ramai kawan baru..
buruknya- habis GA.. segelintir je kekal..tapi itula adat kan..

http://2nurhafiz2009.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Sudilah ke: ALL IN ONE

Cikgu ct said...

salam
sy pun nk join la GA ni kak.


1)Komen ikhlas saya tentang kebaikan giveaway ni ialah pemberian yang ikhlas so dapat pahalakan, syukur alhamdulillah bersedekah lagi banyak lagi baik huhuhu. dapat juga up trafic kat blog dan menambah kenalan.

2)keburukan giveaway ni pula, syarat-syarat yang membebankan, tapi ini baru pertama kali saya join GA bila syarat-syaratnya saya rasa mudah nak join. kadang-kadang juga tak dapat nak puaskan hati semua orang. walaupun kita ikhlas memberi kadang-kala ada yang tak suka dengan apa yang diberi...Betul Ker?


http://diarihatijc.blogspot.com/2011/01/giveaway-from-moscow.html

E1-tribe said...

ermmm.. like it..

SyUhAdA said...

salam..

syu dah join..

http://syu90contest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

erm..kebaikan: GA nie simple..tak pyh letak banner kat sidebar dan folo..

tp syu still folo jgk..sng nak update..

keburukan: kalau bleh hadiah bg setiap pemenang sorg satu..bru rmai skit pemenang..hehe~

tQ~

Laily Wahab said...

salam Nor....nampak cam menarik jer..nak join tp cam tak confident jer caranya. anyway cuba gak la..sekadar mencuba kebolehan dalam alam blogger yg serba baru bagi akak ni.

actually ni first in my life join GA camni...so bagi akak ini kebaikan dan keburukan GA:

kebaikan :
1. dapat tambah follower
2. disamping mencuba nasib dlm GA dpt hadiah(kalau menangla)
3. boleh up kan traffic
4. memperkenalkan blog kita kpd rakan
5. bertanding sambil beramal (dgn pemberian hadiah,GA dpt menarik minta dan perhatian para blogger utk serta)
6. menambah ilmu dan pengetahuan dr laman blogger yg diikuti atau dijejaki....insyaAllah

keburukan:
1. kalau niat tak ikhlas maybe GA tak jadi milik kita
2. tak semua blogger nak ikut GA utk yg positif..ada yg nak hadiah semata2
3. jika terlalu byk syarat utk GA,takut jd beban pd peserta
4. penganjur ikhlas buat GA dgn menyediakan hadiah yg agak grand juga tp belum tentu memuaskan hati penerima GA ...ntak ler...maybe kot

anyway ...tahniah Nor sbb organise GA nie...boleh gak belajar how to promote our blog n add more friends...

thanks Nor...nnt akak post satu entry ekk...

my link:
http://lailywahab.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam...Dah join gak!

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Kebaikan GA:dpt menambah ramai kenalan baru,menaikan traffic,klu 'brtuah'..menang ler sbb yg join GA..ramai,dpt hadiah dr kwn2,followwer pon brtambah ramai.

Keburukkan:ketika GA brlansung,tggi traffic tggi.. tamat GA,jarang org nk dtg blog kiter,kdg2 syarat2 yg diberikn amat membebankn,tue sbb klu hadiahnya berbaloi..ada la org nk join semata2 nk hadiah.kdg2 ada penganjur yg hanya buat GA(tuk up traffic & ramaikn followwer)tp bila result dh kuar..hadiah pon tak dipost(kes tipu nih!)

Huda said...

salam,

sy join yer

http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA:

menambah kenalan baru di alam maya dan meningkatkan traffic blog.

keburukan:

peserta dibebankan dengan syarat2 yg pelik dan banyak itu sudah membuang masa peserta tersebut :)

zaikulim said...

Zai join

http://zaiikulim.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA:

Leh dpt hadiah disamping leh tambah kenalan dlm dan luar negara..

keburukan:syarat melampau2,tgk2 hadiah tak kunjung tiba pun..zai dah kena byk kali..
ok tu jer..
tq

selipar biru said...

Salam =)

saya join ek.

http://seliparjepunbiru.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Meh saya berleter jap tentang pro and con GA ni:

Kebaikan GA ialah dapat berkenalan, tambah follower dan tingkatkan trafik (skema jawapan). Tapi tu memang secara jujur la.. Actually, kalau buat GA ni dapat la peluang untuk tuan tanah praktis untuk memilih hadiah, merancang dan menganalisa dengan lebih teliti. Banyak 'skill' dapat ditingkatkan...Bukan senang nak urus pengeposan hadiah...pemilihan....dan seterusnya. rasanya orang yang pernah buat GA memang tahu =)
Orang yang join pulak kebaikannya dapat hadiah (kalau bertuah), dapat asah otak (fikir idea nak taip apa), dapat kenal tuan blog (kenalah teliti elok2 patut join ke tak).

Keburukannya, peserta mungkin nak hadiah je (tapi standard la..sapa x suka hadiah). Keburukan lain ialah tak dapat nak puaskan hati semua pihak. Ada yang dengki bila orang menang, jeles follower ramai, nak hadiah macam-macam, complaint macam-macam sebab tak baca syarat dengan teliti la tuu..


Apapun, thanks sebab buat GA!

syakila said...

Kila join

http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Kbaikan:dpt ramai kawan siber,dpt up trafik,dpt hadiah jugak

keburukan;peserta maybe mau hadiah semata2.

eb ezrin2 said...

eB join gaks yer:
will b back 2 polo u @ 5 (malaysia)

link:
http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA:
up traffic
tambah kawan
kalo lucky ... mng... ;p
eb ngaku, start ngan GA la eB dpt kengkwn yg BEST...
murah rezki eb... murah gaks rezki kengkwn sbb eb pn wat GA gaks ;p
tambah ilmu....

keburukan:
ader yg x ikhlas... purely prizes purposes
ader blogger yg pilih kwngkwn sendiri nak bagi hadiah... camno tuh?
ader yg kaki complaint... i hate...
cam kater azatie, betoi.... ader hadiah2 yg eb dok tunggu2 tapi x sampai2... saper nak jwb tuh?... luper ker camner?... kalo tanyer balik pn... wat dunno jerk?

hmmmmmm.... hu3

dyg said...

sy join!

http://dygsy009.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA : best sbb ramai yg ikut bleh kenal2n..

keburukan GA : klu kena buat GA yg kena suh yg agak susah laa..hehe..

Cute MuM said...

Cute Mum join..

http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Kebaikan GA : Penganjur dapat ramai follower.. pastu traffic up.. kalo yang menang pon traffic blog mereka up jugak..

Keburukan : Ada penganjur yang hanya buat GA tapi tak tahu nak bertanggungjawab.. tak keluarkan result.. pastu hadiah tak sampai.. ada pula yang syarat susah sangat.. tapi hadiah tak berbaloi.. sebab tue tak ramai join..

Nana said...

http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

1. kebaikan - dapat tambah kenalan alam maya, tambah trafik, tambah follower
2. keburukan - yang buruknye bila ada penganjur buat ga tapi sudahnye result tak keluar2, ada tu dah annouce pemenang tapi hadiah tak bagi2...nanti bole buat orang lain serik nak join GA

Fadzillah Kamarudin said...

saya join...

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA : tambah follower...up trafik...

keburukan GA :
bab tag tu...kadang2 ramai sangat nak kena tag...blogger baru macam saya ni tak ramai kawan...susah sikit nak tag2 orang...

kadang2 kena follow sampai 3-4 blog semata2 nak join 1 GA / contest...

DiaUmaiNiNaz said...

Salam, Dinaz jon sama.. tak nak lepas peluang!!

http://diaumaininaz.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Utk menyempurnakan syarat no.5:
> secara jujurnya kebaikkan GA adalah untuk kita lebih mengenali antara blogger diperingkat permulaan dan seterusnya menjelajah ke entri berikutnya jika penyampaian boleh memikat pembaca, itu perlu pada keikhlasan diri masing-masing.

> Salah satu keburukan GA adalah , akan menjadikan sesuatu entri dibuat untuk memenangi hadiah sahaja, follow dan terus hilang kalau tak bernasib baik menyebelahi mereka.

Ahmad Muzaffar =) said...

Simple answer :

Kebaikan GA >> dapat menang hadiah!!!!

Keburukan GA >> Yang bagi hadiah tu plak Kopak!!!haha ^_^

eb ezrin2 said...

dh polo yer :)

Mama Zharfan said...

salam,

me join yer

http://suzie284contest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA : dpt menang hadiah besh2 --thn ni, yg paling besh me menang 3d2n at cherating--hasil menang blog GA tu!!

keburukan GA : contestant akan rasa bengang kalau organizer tak kuarkan result tanpa sebab musabbab yg logik, or organizer tak hantar hadiah /hadiah yg dijanjikan tak sampai2--so boleh menimbulkan sedikit permusuhan di kalangan bloggers lah pendek kata

sekian

Miza Yusof said...

salam. miza join,,

id follower: miza yusof

link: http://haycontest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Nurul Afifah Addnan said...

blog walking..cye nk join..nty da siap bru bg link..keh??salam..

tiefazatie said...

salam sis...ifa join yaa

id follower: tiefazatie

link n3: http://tiefazatie.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

bagi ifa la kan..

kebaikan ga:
-kita dapat kenal kawan2 baru..uv trafik penganjur sah2 la mencanak tinggi..memperkenalkan blog kita pada kawan2..it such a good things la..but the best part is..if im lucky...i got the prizes!best tue!hihi

keburukan ga:
- kadang2 tue org join sbb nak hadiah je pun..tp sllu nya..tidak..sbb persahabatan yg terjalin tue..sgt unik!so pasti kte berkawan jg smp bila2..hihi...but the worst part ble pihak penganjur tidak jujur nie..erm..ada yg xannounce pun sape yg menang..ada tue..xpos pun hadiah yg ifa menang..bila tanya...buat bodoh n diam2 je ni...sedih rasa...lagi2 kalu bab2 yg kena perah otak kan..so cam xberbaloi pun..kena tipu hidup2 oleh penganjur yg nak ramai follower je tue sebenarnya..tapi ada gak yang buat ga susah nak mampus...tp hadiah xberbaloi pun ada gak..so xramai la yg join ga dorg tue..

okies..tue je la..hihi..tq

Nurul Afifah Addnan said...

nurul join ye..
id..afifah addnan..pggil nurul jep..
link nye..
http://afifahaddnan.blogspot.com/2011/01/teringin-nak-hadiah-bajuhihi.html

kebaikan giveaway ni..fesly sbb dpt hadiah free..hihi...terang2 ngaku ni..mmg amat tertarik dgn hadiah ni...tp mle2 tu nurul nk join supaya dpt knal ramai org..dpt mengFEYMESkan blog nurul..tp ble msok je blog akk n nmpk hadiah2 tu..rase mkin bersngat nk join..ala2 sambil menyelam minom air la..selain tu..hadiah2 giveaway ni ade sentimen dye yg tersendiri..sbb dye dtg JAUH..ade feelin cm kne jge leklok..bkn slalu dpt..bkn sume org dpt..SPECIAL sgt2.!!

keburukannye...serius ckp..xtw lgsong pe yg buruk nye...yela..kalu xcke..xyhla join...xde la pluang dpt giveaway tuh..kan?hmm..tp kalu hadiah cm FRAGILE2 tu len cter la...myb menjadi keburukan giveaway...cz nty dye travel jauh..tkot rosak plak kn?time tu xkan nk saman POS MALAYSIA pulak..

tu je..assalammualaikum akak..

zaty luvlianncezzz said...

http://eityzaty.blogspot.com/2011/01/special-give-away-from-moscow.html

taraaaa! akak..zaty dh join dh..xtdo mlm pk sal Ga nie ja taw >.<

kebaikannya: tyme wat GA nie kta mybe bkn sum1 yg dikenali.Owg pn xtaw sapa kita kn..tp alih2 bla dh wat Ga ramai la pulak owg nk follow n bkn maen rapat g ngn kita ekk..ramai followers n dpt kenalan byk!! yg tue beshhh tp......
keburukannya ialah:

seyezzly zati x suke owg hipokrit...mybe kita ramai followers tyme GA nie tgh blangsung n ramai owg memaniskan diri ngn kita..tp bla dh abezzz rupanya tue hanyalah taktik semata-mata.Nie lah keburukannya bla ati kita sedar t owg bkawan ngn kita semata-mata utk amek sedikit kebaikan dr erti persahabatan tue!!

P/S: im not dat type...i follow n kumen2 wif u 1st without knowing bout diz GA at all..dh akak invite bw zati join..n i will always be like dat as long as people keep in touch wif me.No hypokritossss at all..kalo da rezeki dptla GA nie 4 my bezday t.. :) salam sayang :)

AROL DSHW said...

Eh, Arol pun nak join jugak! :)

http://arolgiveaway.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Kebaikan giveaway :
Kita dapat berkenalan dengan lebih ramai blogger yang mempunyai minat yang sama dengan kita (join giveaway).

Keburukan giveaway :
Terdapat blogger yang menganjurkan giveaway semata-mata kerana followers dan trafik, bukan kerana niat untuk berkongsi kegembiraan dengan rakan blogger lain.

Itu pendapat Arol. Lain padang, lain belalang kan. :)

♥♥LiSsA♥♥ said...

SALAM.
LISA JOIN YE

http://lisaafhacontest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html


kebaikan:
dapat merapatkan silaturahim antara sesama blogger dengan mngenali blogger lain secara lebih dekat:)

keburukan:
wujudnya perselisihan paham ataw pertelingkahan antara peserta giveaway dengan penganjur apabila peserta tidak terpilih sebagai pemenang penganjur, pelbagai tuduhan ketidakadilan dilakukan keatas penganjur giveaway:(


TQ

intan said...

eh eh , saya pun nak join jugak laa ..

http://keepmysecretreaders.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan :
dpt mengeratkan hubungan antara satu sama lain .. dan dapat mengenal blogger2 yang lain dgn lebih rapat..

keburukan :
jikalau peserta hanya ingin memasuki GA sebab inginkan hadiah , tiada gunanya .. Kerana jika mereka tahu , mereka tidak layak maka sesebuah persahabatan akan hilang begitu sahaja .. walaupun hanya di alam siber

Syima Emi said...

As salam Kak Nor,

Saya join ya

http://petaibududurian.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

1) Kebaikan: Bagi saya kebaikan GA ni dapat tambah kenalan. Kira macam dapat kongsi minat dengan geng yg sama2 suka join GA ni..

2) Keburukan: Sebab GA ni biasanya dibuat utk suka2, kadang2 ada penganjur yg terluap nak send hadiah bila dah menang..hehehe.. lagi satu ada gak isu copy cat.

tu aje...

tq. majulah GA utk semua... hehehe

NICK IRFAN said...

mcm best je tp sy xpnh join plak giveaway ni? sbb x reti la tp insyaallah nnt sy cuba try... thnkz kak sbb mempelawa sy... :)

Mawar Puteh said...

salam,

tq mengadakan giveway ni. tak salah klu mencuba....

http://suefiq09.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

sicomot-comel said...

hai. SCC nak join jugak eh..
hrap2 dapat la hadiah dr moscow tu..hehe

http://sicomot-comel.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

baiknye GA > ade untung dapat gembirakan hati org yg join, dapat luaskan perkenalan, dapat menaikkan nama blog

kburukan > erk,,kena tag tu yg org salu mls nk buat..nak2 kalau tag ramai..

eddy syrol said...

dah join dan polow

http://eddysyrol.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Puan Besar Shag Yahaya said...

Shag join ;)

http://shagcomot.blogspot.com/2011/01/giveaway-special-giveaway-from-moscow.html

Puan Besar Shag Yahaya said...

Lupa nak kasi komen.

Baik nya GA :
-Dapat luaskan nama belog peserta dan penganjur.
-Dapat kawan baru.
-Tambah pengalaman.
-Tambah rezeki peserta dan juga penganjur.
-Mengeratkan sillaturahim sesama bloggers ;)

Buruk nya GA :
-Dapat pengikut banyak tapi tiada kawan.
-Kadang2 boleh di salah tafsir sebagai judi sebab ikut tuah. Kalau pilih pemenang ikut cabutan/random.org
-Bila ramai peserta, penganjur jadi malas nak tegur menegur peserta.
-Boleh cetuskan pergaduhan sebab orang tu tak puas hati asik dia menang. [rata rata GA nama dia je menang]

Matika said...

mamat pun dah join..

kebaikkan GA ialah..
Trafik blog anda akan meningkat dan follower akan bertambah..

keburukkan..
Ada kadang2 tu hadiah tak sampai.

http://luahan-hati-matika.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

Matika said...

ok je..
sebab takda laa lama sngat,,,
terukan usaha..
jangan lupa pilih mamat..he3

sissyira said...

salam pagi isnin

dah joint setelah kena tag =)


1keburukan GA

-biasanya penganjur jarang mai ke blog peserta [ semasa contest dan selepas habis contest, begitu juga ketika nak umumkan result,sepatah pun tak mai habaq], sekadar untuk tambah follower sahaja.


1 kebaikan GA

- bagi peserta seperti saya yang tak pernah jejak kaki ke negeri seperti negara matahari terbit atau apa -apa sahaja negeri dapat juga merasa menggunakan barang-barang di sana jika menang GA tersebut.


banyak lagi nak tulis, tapi mintak satu je kan...setuju dengan Puan Besar Shag Yahaya said... amat setuju...biasa sangat macam tu,,kadang kadang malas dah nak joint...

Jom Baca dan Komen--Special Giveaway From Moscow!

Miss Ran said...

join hehe

kebaikan:

Dapat hadiah.
dapat trafik free.
dapat tambah entry baru.
dapat menjana kekreatifan contoh suka berpantun masa contest.
dapat berkenalan dengan orang lain.
dapat mengisi masa lapang.
dapat melibatkan diri dengan dunia maya secara tak langsung.
dapat promosi blog.
dapat bertanding secara sihat.(kalau pertandingan entry paling best lah)

keburukan:

tak menang apa-apa buat orang menyampah kat owner blog.
orang tak nak datang blog sebab ramai sangat yang join.
menyusahkan orang buat benda yang remeh. (macam-macam songeh)
kadang-kadang tak perasan pun contest tu dah umumkan pemenang.
lucky draw yang tak best.

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

NOOR FATIN said...

saya join!

http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan ga:

-dapat kenal kawan2 yang mmg suka ga. sama mcm kita.
- insyallah berpeluang memenangi hadiah yang menarik

keburukan ga:
-si penganjur tipu, xbagi hadiah, lari mcm tu je. dan menyebabkan blogger rasa bengang.

tq :)

adibah said...

http://dibapisces.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan :
-dpt tmbh follower
-dpt join contest yg sgt mudah syarat2 nye ni
-dpt hadiah yg menarik =D

keburukan :
-xtaw la pe dye sbb bru lg join bnde cmni..

itu sje dr sy...sekian

As Yusra said...

As-salam kak Nor..;)
As da join giveaway dr kak Nor.

http://asyusra.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

emm..na kene komen ekk..

kebaikan : ramai kut yg da ckp, ;) dapat tmbh rakan. bole kenal ramai bloggers laen yg ade..

keburukan : yg neh as xtau. as pn bru je 1st time jOin giveaway neh..;)

Woofer Storm said...

salam...

dah join kak nor,thank anjur bnda ni..hehe

http://www.wooferstorm.com/2011/01/giveaway-special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan:-
~~banyakkan kenalan..
~~Folower pasti bertambah.
~~ilmu pasti masuk,
~~rezeki mencurah2..
~~traffic macammna?hheeee

Keburukan:-
~~Rasanya takde kebrukan kot,cuma ada mgkn kita skdr mengejar hadiah je,pas dah join tak tak dtg msuk blog lagi...tapi kita tak leh slhkan juga coz blog kan bnyk,kalau stiap org dt bw satu persatu follower yg ada memang masak dibuatnya..cthnya mcm sy gak,tapi kalau ada dlm bloglist sy insyallah sy terjah selalu^^

Kucing Oren said...

sy nk jugak! huhu...

good - dpt knal kawan baru
bad - membuatkn rasa tertunggu2 bg yg trlalu mghrp...

Tapi sy suka...hehe...

http://kucingoren93.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

AkmaFaizal said...

Saya pun nak turut rasa bertuah.

Kebaikannyer.. Kalau bertuah, dapat la hadiah banyak2..Syiok sangat. hati pun gumbira rasa.

Keburukan.. Menci n jeles, asyik2 tengok org yg sama je menang. Kroni ke apa?

Hehehe...komen ikhlas tu. Jangan plak ade yg marah nnt.

my link: http://akmafaizal.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

my email:antasia_aima@yahoo.com

taufidris said...

BRO JOIN

http://taufidris.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

email;taufidris

Kebaikannyer..best sbb dpt hadiah
Keburukan..kalau contest berganbar asyik yg bercamera dslr jer yg menang.

nanakimie said...

join:)

http://nanakimie.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan:dapat tambah kenalan,dapat up traffic,dapat adiah free..hehe

keburukan:result xkua-kua n wat org tetunggu2..

ammboi.blogspot said...

ammboi jugak join...

http://ammboi.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

Kebaikan GA : Wow..sudah semestinya anda akan mendapat lebih banyak backlink. Tak dapat? Takde rezeki ler tu. Cuba lagi lain kali. Namun demikian, buat GA bukan semata-mata untuk (tamakkan) trafik semata-mata. Tujuan utamanya adalah utk mengeratkan talian persahabatan antara rakan blogger. Yang nak join boleh join, yang sibuk atau tak sempat terpulanglah yer.


Keburukkan GA : Jangan terlampau tamakkan trafik! Sama-samalah kita membantu mempromotekan blog.

~queraiza cullen~ said...

http://queraizacullen.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

saye pon join jugak..hehehe

kebaikan GA :
merapatkan silaturrahim antara blogger...if lucky..dpt hadiah yg best2...
menambah kenalan..bole saling bertukar2 pendapat..

keburukan GA:
terdapat syarat2 yg susah nk buat...
memberi harapan untuk menang..hahahaha

inahasan said...

http://inahasan.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html



kebaikan : tambah rakan siber
keburukan : hanya nak hadiah jer..,para penganjur plak liat nak pos hadiah

EraWaTiE said...

salam kenal era join tau


http://erawatie18.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA - GA ni bukan sahaja membolehkan kita memenangi hadiah yang ditawarkan,tapi kita boleh menambah kenalan dlm dan luar negara.best dpt ramai rakan..

keburukan GA - yang pastinya tidak semua akan dapat hadiah,kadang peserta seratus lebih yg menang corang jer..cian yg lain..
Bila ser ga ramai singgah kat blog kita tetapi bila GA dah tamat, belum tentu lagi peserta-peserta GA tu akan berkunjung ke page kita..semata-mata kerna GA jer.

Zalina said...

join

http://usharapa.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan : dpt hadiah,dpt ramai rakan,dpt up traffic

keburukan :hadiah cam tak berbaloi dgn syarat ga,

cempakakuning said...

Cempaka join.
id follower-cempaka kuning

http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

Kebaikan:-Dapat merapatkan ukhwah dan silatulrahim sesama blogger walaupun dialam maya.

Keburukan:- syaratnya melampau dan tak setimpal dgn hadiah yg di beri.

farasakura said...

fara join ☺

http://miszfarasakura.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan : untuk seronok-seronok je + kalau untung, dapat la hadiah + mengvariasikan lagi penggunaan blog ni supaya tak la bosan sangat ☺

keburukan : sedih la kalau tak menang..heee

done ☺

sarah said...

http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html


Kebaikan:-dpt hadiah,Dapat rakan siber,leh mambaca kehidupan harian org lain

Keburukan:- hadiah tak setimpal dgn syarat yg kadang melampau.

misz l0vely said...

saLam...
hYe!
j0in ur GA...

http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan giveaway :-
* dapat menambah kenalan/f0ll0wer...
* dapat hadiah2 yg menarik...

keburukan giveaway:-
* 0f c0urse ar sedey klau xmenanng kan..
* syarat2 GA ssah untk di fahami...

tue je...
thanks...
;)

Nurnajwa said...

Hi , kite pon nak join :)
Ini link - http://taemincomel.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

Kebaikan GA ini :
- tak paksa orang
a) letak banner kat sideabar
b) follow
- banyak hadiah^^

Kekurangan GA ini :
- kena tag org , heee .

if kite tak mng , sudi-sudi la buat GA lg ye ? :)

nadratul said...

joined
http://contestcontestcontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html


Kebaikan GA : dapat mnambah kawan dalam dunia blogger , merapatkan hubungan yg sedia terjalin , menambah apa apa ilmu yang ada pada entry , menambah pengalaman


Kekurangan GA : ada syarat yang tidak difahami or terlalu susah dipenuhi

Penjejak Mimpi said...

As-salam.
De pertambahan sket.. :)
(1) kebaikan ye.. merapatkan silaturrahim sesame blogger.. dan
(1) keburukan lak.. mungkin yang kurang bernasib baik menang tu tak puas ati.. tapi tu kan adat.. kalah menang tu kan bese.. kene le ade smangat kesukanan sket.. hehehehe

my url: http://penjejak-mimpi.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html

harleena said...

Salam. Saya baru ajer follow dan ternampak giveaway ni.
kebaikan - dapat kenalan dari pelbagai pelusok dunia di alam maya yang tiada batasannya. Dari entri blog yang dibaca, banyak info boleh diperolehi.

Keburukan - kena tag orang lain. Harap2 yang kena tag tu tak marah dan seronok gak sbb kita dah tolong promote blog dia orang. heheh

my url: http://wadahharleena.blogspot.com

rafolian::::~ said...

kebaikan GA: dpt isi masa.ada rezki dpt mng hadiah.dpt kenal blog2 laen..

keburukan GA: kalo dah leka sangat......bende laen sume x pndg..

http://rafoliancontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

Zue AnnaLeeya said...

salam kenal... join jgk...

kebaikan : dpt kenal ramai kwn2 blogger dari merata dunia... eratkn silaturahim...

keburukan : mgkn kita leka sket kot??? pastuh klu yg x mnang mesti rasa mcm tak puas hati...

http://zueannaleeya.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

Zue AnnaLeeya said...

sori yer... nak tmbah keburukan tuh..
terklik plak... huhu...

rasa xpuas ht tuh kdg2 ader yg luahkan sesuatu yg sakitkn ht penganjur... kata adiah x berbaloi la.. dan mcm2 lagik... bg saya, join GA nih suka2 jer... klu menang tuh kira bonus la... tp klu x mnang pon xpe... saje support kwn2 kan???

Mrs. Asida said...

Mrs. Asida join yer

http://ilovecontestblog.com/2011/02/10/special-giveaway-from-moscow/

Kebaikan.

boleh tambah kenalan da trafic blog..

Keburukan.

sedih kejap klu tak menang pe2..
(hehe)

cikanna said...

salam,saya join

http://seindahfarhana.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA : dapat ramai kenalan,dpt hadiah n up traffikblog..
keburukan : bila dah menang tak hantar hadiah,kdg2 tu terus ttp blog..bt syarat2 join GA terlalu macam2..
harap2 saya bertuah

Kehelan said...

salam

sy dh joined

http://kehelan-contest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA: sy dpt tambah kenalan di alam maya, dan kdg2 dpt follow blog yg btul2 bg manfaat...

keburukan GA: kdg2 terpaksa membuang masa utk memenuhi syarat2 yg tak masuk dek akal... :)

riena said...

riena join ur GA

http://riena-jurnal.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikannya - menambahkan kenalan dan dapat hadiah comel..hehehe

keburukannya - tak adalah cuma frust bila tak menang..pape pun itukan rezeki..kalau ada,adalah..

peace v(^_^)v

fatin fasihah masnon said...

saye join!hehe

link:
http://fatinfasihah.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA: tambah kenalan and yg excitednye kalu bertuah dan menang...

keburukan GA: ade keburukan ke? hehe.mungkin dari segi syarat2 nye. kalau kompleks sgt tu membuatkan ramai blogger pkir seratus kali nak join ke tak...hehe.

thank you...^_^

..m@m@ T0meLL.. said...

nk join gak..

http://belogmamatomel.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikkan ga: xkish pn meng ke klh coz nk fun2 jek.klu dok lepak2 kosong pn bkn dpt ape kn..dgn ber-ga,leh tmbh kwn..tol x?

keburukkan: emmmm..ku rase klu wt ga mmg best kn tgok trafikk up giler2 tp bile ga dh habis,trafik trus jatuh menjunam..xbest kn?

Ibu Arif Atan said...

saya joint ye:

http://blogibujointcontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

ika puk puk said...

http://ikapukpuk-contest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan ga ::
1) tambah kenalan
2) dpt upkan traffic blog
3) dpt buat blogwalking smbil join ga

keburukan ga ::
**setakat nie ika x nmpak lg keburukan ga..he3

nadiah said...

salam,saya join ya

http://nettskerepek.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA : leh tambah follower n traffik keblog kita..

keburukan GA..tak de kot..

jura-rahim a.k.a mrs tycoon said...

Salam dari Mesia

saya join juga yer tuan rumah

Kebaikan : boleh tambah kenalan dan naikkan trafik

Keburukan : ada yang tak ikhlas buat GA kadang-kadang keputusan GA pun x diumumkan.

http://jura-rahim.blogspot.com/2011/02/syarat-penyertaan-1.html

wan nurul hezrina abd halim said...

http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

join

kebaikan ga - bleh dapat ramai kenalan disamping menang hadiah

keburukan ga - hadiah tak sampai2 dan ada contest yang terlalu payah nak ikuti

juelee said...

join

http://jueleecontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan ga
-tambahkan kenalan
-menang adiah, walaupun hadiah tak mahal tapi sonok tu lain amcam..
-for fun, sonok mmeriahkan GA or contest yg orang buat

keburukan
-ntah la cam takde je keburukan, kalau ada pun cam lupe sbb banyak yg best dr tak best.. kite kene tengok yg positif kan, yg negatif tu lupekan je..

mie said...

dah join...

http://mietos.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikkan: saling kenal mengenal dan dapat mengeratkan silatrurrahim. kadang2 perkongsian hadiah juga dapat dilakukan

keburukan: terasa hati bila join kontest xde feedback dari penganjur. itu yang timbul tohmahan negatif

cikpuanhady said...

salam..me join..

id : cikpuanhady

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan ga : melalui ga ni, dapat kenal pelbagai blog, dan dari situ dapat saling kenal mengenal antara blogger itu sendiri..

keburukan ga : kalau ikutkan ga ni takde yg buruk pon..cuma, bila ada kes penganjur tak hantar hadiah, tu yg mencalar kemeriahan ga..

b a m b a m ' s said...

cik bambam join yer.. :p

link: http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan GA: bertambah2 rakan bloggers sesambil dapat menang prizes.. :P

keburukan: tak suka lar pengangur janji manis tak anta adiah..huhuhu..

Izan Ishak said...

izan join GA ni ye kak nor~

http://diariummi.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan: boleh menang hadiah yang best2...dan yang penting dapat kenal blogger yang baru.

keburukan: ada kes penganjur GA yang tipu tak hantar hadiah...terus berdiam diri je.

Zur@ZaRi said...

dtg joined!

http://zuracontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan: dapat hadiah best2... kenalan byk... UV canak2...

keburukan: selalu kalah=((
kih kih kih... penah menang hadiah tak sampai...

Jom Join: "Posing With Ur Love One - Giveaway"

Rugi tak beli?: "Tikar Getah Kanak-Kanak"

Nadiah Sidek said...

saya join!

http://mycontestzone.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

kebaikan ga: ada rezeki, boleh dpt hadiah

keburukan ga: ada penganjur tiba2 'lesap' tanpa khabar berita..huhu..

LYA m@m@ ASYA said...

SAYA JOIN:

http://fasyafrina.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

ID : LYA MAMA ASYA

KEBAIKAN :-
DPT MENAMBAHKAN KENALAN

KEBURUKAN :-
ADAKALANYA, BOLEH MENIMBULKAN PERBALAHAN ANTARA PIHAK2 X BERPUAS HATI :-(,, ADA Y X DPT MENERIMA KEPUTUSAN JURI Y MUKTAMAD.

Farihan said...

FARIHAN DAH JOIN, NNTI MELAWAT LAH YER

http://farihanmohamad.blogspot.com/2011/02/giveawaycontest-36-special-giveaway.html

KEBAIKAN GA: SELAIN DPT KENALAN, DPT EXCHANGE LINK, DPT TAMBAH TRAFIK DAPAT INCREASE NUFFNANG, KITA DAPAT TAMBAH KNOWLEDGE DARI SEMUA BLOG YG KITA IKUT TU YG BEST KENKADANG DPT CREATE SATU LINKAGE TUK SHARING INFORMATION

KEBURUKAN: KENKADANG BLEH BUAT BUANG MASA MENGADAP GA NIE, SATU KERJA X JADIK HEHEHE

miszlullaby said...

wah~kak nor buat giveaway.kalau sye join,sye nak hadiah kiss adib! =D

alexa yussida said...

ML: yang tu tak yah join GA:p

Misz Norash said...
This comment has been removed by the author.
Misz Norash said...

Salam k.nor, selamat berkenalan!
sewonok dapat join giveaway mcm ni coz ni 1st time sy join benda mcm ni kat blog (newbie la katakan)..
http://misznorash.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

Kebaikannya adalah dapat tambahkan kenalan dan ini merupakan cara berkesan jugak untuk tambahkan follower..

keburukannya adalah.... frust la kalo x dpt hadiah..hehe juz kidding! ^^

Putri_Aizat said...

ok nak join gak...

link : http://allboutgancontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html

ok kebaikan :
of coz lah dpt adiah...n klu wat ga nih leh lah tambah follower..

keburukan :
em...kdang2 adiah yg ditunjuk lain...yg dapat lain...based on pengalaman kita lah...then biasanya org yg tak menang akan unfollowed kita pas abis ga...

harapan menang nih...hehe..

kakngah said...

hai.. nk joint juga

my n3 >>> Special Giveaway From Moscow!

kebaikan : menambah kenalan, up traffik, dpt banyak backlink

keburukan : kalau penganjur gagal menunaikan janji, tiada pengumunan pemenang dan hilang selepas tarikh GA tamat mmg akan memburukan reputasi penganjur sndr.

fa10 said...

join di saat akhir,

http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/02/special-ga-from-moscow.html

kebaikan:
1.dapat hadiah.. hati suka. Esp kalau hadiah yg best2 or dr tempat yg kita tak pernah pergi
2. dapat kenalan
3. dapat up traffic

keburukan:
1. Masa masa terbuang bila terlalu obses nak join semua ga
2. susah juga nak check result esp yg dah lama join tp result tak kluar2
3. terdetik juga... kenapa asyik org yg sama jer menang? tp boleh rasionalkan kembali.. sbb diorg join byk ga&contest, so chance utk menang tu tinggi la

Anonymous said...

You made some decent points there. I looked on the net to learn more about the
issue and found most individuals will go along with your
views on this website.

Here is my site ... echocardiography videos

Anonymous said...

Yes! Finally someone writes about book of ra free.

Also visit my page - sizzling hot tricks

Anonymous said...

He is free and clear from all attributes that are associated with His creation.

And Allah is the All-Sufficient for His creatures' needs, The All-Knower. Recapturing the Holy Land was not the only reason for the crusades.

Here is my web blog 99 names of allah and benefits