21 January 2011

Mengintai Di Sebalik Timbunan Snow

Apa yang dapat saya intai hari ni? Almaklumlah hari minggu..nak keluar tak boleh lagi sbb tunggu anak-anak balik dari kelas swimming dulu..so..inilah kerjanya. 

Apa yg saya nak fokus sebenarnya ni?

Nak tunjuk snow yg melekat kat tepi tingkap rumah.  Mana pergi termometer kami? Dah tenggelam?

Tu dia! Bukak tingkap..kuis dgn tangan sikit baru nampak btg hidung termometer.. Aksi ni sebenarnya  dilarang oleh pihak management tpt kami tinggal takut rosak heater kat dlm rumah ni...

Baru clear..suhu tadi dlm -12..sekarang?  mungkin lagi menurun suhunya..

Ni park tempat budak2 bermain kalau time summer atau spring.  Tapi kalau nak turun jugak time winter ni kena pakai proper la sikit..nanti tak pasal2 kita kena marah kat makcik2 tua yg cerewet kat sini.

Nampak jalanraya dari dapur rumah kami

Tepi2 beranda pun dah penuh dengan snow..tapi rasanya ni tak tebal sangat..ada waktu lagi tebal..nak buat snowman kat sinipun boleh.


Bumbung2 bangunan juga diselubungi snow..


Ni saja benda yang saya nak share dgn korang semua kali ni..so..have fun! 

6 comments:

Affan said...

gambar main snowboard takde ek? hehe

Nor said...

Snowboarding? Belum la lagi berani..
biasanya anak2 dan suami akak main ice-skating ajer..nak ikutpun malas..sejukkkk!!!

rafi said...

Tak dapat pergi sana kongsi nengok gambar pun jadilah .....

Nor said...

Rafi : tula..datang bertamu kat sini..akak suka kalau sangat..kan tetamu membawa rezeki..

Woofer Storm said...

besnya tu..heee teringin nak jln2 p oversea.bila laaa dpt ni sis,heeee

follow sni^^
slm dari mlysia

Nor said...

Woofer : ada rezeki..InsyaAllah sampaila tu..