22 November 2009

Shopping complex baru

Nampak kecik tapi sebenarnya memanjang kebelakang...besar giler..
Petang semalam aku satu family termasuk family jiranku Ilham keluar ke tempat shopping yang baru dibuka dua tiga hari lepas iaitu Golden Babylon. aku rasa ni pusat beli belah no.2 paling besar pernah aku sampai di Moscow. On the way pergi tu..jalan agak sesak, so..lambatlah sikit sampai. Memandangkan waktu maghrib pukul 4.12pm...kami bertolak dari rumah pukul 5pm. Sampai kat sana dah nak masuk pukul 6pm. Cari parking taklah susah sangat. Kami parking keta depan hypermarket bersebelahan..pastu berjalan kaki ke shopping kompleks tersebut. 

Memula nak masuk..gerun jugak hati aku melihat guard2 Rusia yg berbadan besar sedang elok memegang walkie talkie masing2 menjaga laluan pintu masuk. Time nak masuk, tetiba salah seorang dari mereka bercakap sambil menunjuk-nunjuk 1 jarinya. Dalam hati aku ingatkan..sorang jer yg dapat masuk.
Bila kami dah nak patah balik semula sambil memandang antara satu sama lain, kendian..tetiba aje mereka memberi laluan untuk kami masuk. Saja nak buat lawak kot!

Kami ni memang suka pusing2..redah2 ke tempat2 baru ni bila time cuti. Terasa adventure sket.. Tempat shopping baru ni agak luas dan terdapat banyak 'wing' mcm Mid Valley. Tapi bukan semua tempat kami sempat intai...just beberapa tempat yg menarik jer. Lagipun belum semua butik2 jualan yang dah dibuka.

Yang paling best, terdapat butik pakaian Zara sebesar-besar alam kat sini..he..he..aku and the geng mmg suka cuci mata kat Zara kerana design pakaiannya menarik...membuatkan kami ni kekadang tertarik gak duit dari dalam purse...huh! tapi kedainya masih belum dibuka lagi.. Sambil2 tu sempat la aku singgah membeli belah di supermarket baru yg terdapat dalam Babylon ni.

Pukul 9 kami bergerak balik. Nasib baik trafik berjalan lancar. Pukul 9.40pm aku dan keluarga dah selamat sampai ke rumah.

1 comment:

ain said...

bestnya sopin2. Akak pun suka bab2 sopin ni!! mcm theraphy gitu.hehe