12 March 2011

Gempa Bumi Di Jepun

Ya Allah! Ngeri saya melihat kejadian gempa bumi beserta dengan tsunami yang berlaku di Jepun dikaca television semalam. Lepas satu..satu..kejadian seperti ini berlaku. Melihat betapa mudahnya bangunan-bangunan yang besar dan kukuh di bandar tersebut dibawa arus..membuatkan saya jadi takut. Ujian dari Allah..kita tak boleh jangka bila datangnya. Jika ingin melihat kejadian sebenar..korang boleh melayari YouTube.

Stesen tv tidak putus2 menyiarkankan perkembangan terkini dari semasa kesemasa. Malahan google juga mengambil inisiatif supaya ahli keluarga atau teman2 rapat dapat mengesan mereka yang terdekat dengan  melancarkan ' Missing Person Finder'.

Setakat petang tadi dijangka lebih 900 orang meninggal .Diharap semua rakyat malaysia yang berada dekat2 sana terselamat serta takziah untuk keluarga yang terlibat. Doakan juga perjalanan saya sekeluarga esok pagi juga berjalan lancar sehingga kaki kami melangkah ke rumah pada 18 Mac ini.

InsyaAllah...moga bertemu lagi

09 March 2011

Selamat Hari Wanita

Sepatutnya ucapan tu patut di lontarkan semalam..lewat sehari..kira halallah yer..sekali lagi SELAMAT MENYAMBUT HARI WANITA untuk semua wanita diluar  sana. Eh! kat mesia dapat cuti umum juga ke? Sebab kat sini semua orang dapat cuti...encik asben dan anak2 semuanya berkumpul dirumah. Cuti katakan...

Untuk makluman korang..kat Russia ni..jika ada apa-apa cuti umum aje..hmmm..berdentam dentum fireworks. Bukannya sekejap..kekadang hampir 15 minit. Disebabkan rumah kami di ditingkat 11, so..memang nampak jelas sangat kaler2 tu..cantik..!! Anak-anakpun sampaikan dah tak larat nak tengok fireworks dah. Di Lenin Hill tu..siap dorang buat stage. Saya kira ada konsert kot malam tu.

Kita sebagai insan yang bergelar wanita patut rasa bertuah sebab ada juga hari untuk menghargai kita kan? Kalau tak..sebelum ni asyik dengar hari "Untuk Lelaki" saja. Dan patutnya hari tu kita takyah buat kerja apa2..bagi encik asben masing2 yang uruskan hal2 rumah . Bagi peluang untuk kita  berehat pulak! Dan apa yang korang dapat sempena hari wanita?  Dan apa yang korang nak pada hari tersebut? Meh kita share...              

07 March 2011

Misi Menunaikan Janji


Misi saya semalam adalah mencari baju Hard Rock Cafe untuk pemenang utama bagi Special GA from Moscow. Di samping itu sempat  juga mencapai cenderahati dan fridge magnet untuk family tercinta dan teman2 di tanahair. Eh! kami ni borong sakan cam nak balik for good jer kan! Sebetulnya..excited..sbb tak sangka lagi dua tiga hari saya dapat balik..bercuti..makan2..lepak2 bersama mak, adik beradik dan ipar duai.  Almaklumlah, dah nak hampir 2 tahun..lama tu..

Perkataan ' Moscow' yer kengkawan ..

Fridge magnet + T-shirt = kat atas ni.. 
Enjoyed semua ketika menghayati hadiah masing2. Dan ingin saya ulangi pertukaran hadiah boleh dilakukan suka sama suka diantara pemenang..

Selamat menunggu!!!!!   (^_______^) 

05 March 2011

Tolong Saya Kawan-Kawan!

Sebenarnya saya ni dah buntu..nak masak apa untuk kumpulan masak-masak kitaorang pada hari Isnin..esok lusa nanti. Temanya menu Pantai Timur. Tetiba jer fikiran jadi blur..tak ingat apa jenis kuih-muih dari Negeri Cik Siti Wan Kembang yang glamer2 dan sedap untuk dimakan. 

Menu utama..kami cadang nak buat Nasi kerabu dan Laksam dan dayang-dayangnya. So ..nak mintak teman2 blogger yang singgah sini..bagi pendapat..apa kuih muih tersebut. Tolong bantu yer..dah jadik nanti..saya tolong hidangkan kat blog ni..

Tq... 


04 March 2011

Selamat Datang Springggggg....

Assalamualaikum semua!

Saya baru aje nak welcoming to Spring.  Tapi hari ni...snow masih lagi turun... suhu masih juga negatif sumtim2...! Hmm..inilah Moscow..suhunya tidak menentu. Spring tapi still snowy...hehe..

So..tengahari ini ada aktiviti. Menghadiri bacaan yasin di rumah salah seorang pegawai di tempat kerja Encik Asben sempena stay kat rumah baru.

Apalagi ek! ada lagi tapi..rasanya yang satu lagi tu tak dapat pegilah kot...apa-apapun..selamat menjalani aktivi harian untuk korang semua pada hari ini.

Bye...

03 March 2011

Pengumuman lagi!

Assalamualaikum...

Memandangkan dalam bulan Mac (tarikh belum ditentukan lagi) InsyaAllah saya akan berada di negara tercinta..so..kepada pengumpul-pengumpul fridge magnet yang berada di  Bangi dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya, korang boleh membuat pesanan kepada saya mulai sekarang. Harga setiap satu FM rasanya tidak lebih dari Rm 10. Saya lebih berbesar hati jika korang boleh mengambil sendiri dirumah saya di Bandar Seri Putra berhampiran Bandar Bukit Mahkota..

Dan jika anda sukakan T-shirt dari Moscow yang ada tulisan Moscow di belakang atau depan..sila nyatakan saiz  baju yang dipakai.

Sila emailkan kepada saya nama penuh, no.telefon dan alamat yang lengkap kepada...


seriputra_13@yahoo.com

bye..bye..

02 March 2011

Peserta Bertuah

Rasanya tak baik saya membuat orang tertunggu-tunggu kan? Oleh sebab itu saya mengambil keputusan untuk mengumumkan nama-nama pemenang tersebut pada hari ini...

  Tahniah diucapkan kepada...jeng!jeng!jeng!

Tempat Per-1

Tempat ke-2

Tempat ke-3

Tempat ke-4

Tempat ke-5

Dua saguhati pula dimenangi oleh





P/S : kEPADA nama yang tersenarai..sila tinggalkan nama penuh, nama samaran, no telefon yang senang untuk dihubungi serta alamat yang lengkap di ruangan komen dibawa untuk urusan penghantaran hadiah. Jika korang berkeberatan mendedahkan maklumat korang  disini..sila hantar maklumat tersebut di email saya sebelum 8/3. Jika nama yg berkenaan tidak ada respon dlm tempoh yg diberikan..saya berhak menukar nama pemenang kpd individu lain.
seriputra_13@yahoo.com

insyaAllah hadiah akan dihantar sebelum bulan April diatas sebab2 tertentu. jangan risau...saya seorang yg menepati janji..okesss!!!

jika ada peserta yg tidak puashati juga boleh email pd saya dialamat berikut.

Terima kasih kepada semua rakan blogger yang menyertai GA ini. Kepada yang tak menang..jangan sedeh2..lenkali saya akan cuba buat lagi. dan semoga tiada lagi 'keburukan' yg wujud dlm mana2 GA sekalipun..sesungguhnya saya sendiri tidak menyangka..perkara2 tersebut wujud bila kita buat GA...

Sambungan Senarai peserta GA (Siri 1)

  1. http://queraizacullen.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  2. http://inahasan.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  3. http://erawatie18.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  4. http://usharapa.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  5. http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  6. http://miszfarasakura.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  7. http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  8. http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  9. http://taemincomel.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  10. http://contestcontestcontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  11. http://wadahharleena.blogspot.com
  12. http://rafoliancontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  13. http://zueannaleeya.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  14. http://ilovecontestblog.com/2011/02/10/special-giveaway-from-moscow/
  15. http://seindahfarhana.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  16. http://kehelan-contest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  17. http://riena-jurnal.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  18. http://fatinfasihah.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  19. http://belogmamatomel.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  20. http://blogibujointcontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  21. http://ikapukpuk-contest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  22. http://nettskerepek.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  23. http://jura-rahim.blogspot.com/2011/02/syarat-penyertaan-1.html
  24. http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  25. http://jueleecontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  26. http://mietos.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  27. http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  28. http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  29. http://diariummi.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  30. http://zuracontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  31. http://mycontestzone.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  32. http://fasyafrina.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  33. http://farihanmohamad.blogspot.com/2011/02/giveawaycontest-36-special-giveaway.html
  34. http://misznorash.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  35. http://allboutgancontest.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  36. http://gengggkapak.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  37. http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/02/special-ga-from-moscow.html

01 March 2011

Senarai peserta GA (Siri 1)

  1. http://pelangichenta-fieda.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  2. http://izzlorna.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  3. http://penjejak-mimpi.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  4. http://sahabatnorgadis.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  5. http://lina-klina.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  6. http://scarlettj1.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  7. http://paklongsifu.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  8. http://sick-of-being-sad.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  9. http://2nurhafiz2009.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  10. http://amani-blog4u.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  11. http://diarihatijc.blogspot.com/2011/01/giveaway-from-moscow.html
  12. http://syu90contest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  13. http://lailywahab.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  14. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  15. http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  16. http://zaiikulim.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  17. http://seliparjepunbiru.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  18. http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  19. http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  20. http://dygsy009.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  21. http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  22. http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  23. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  24. http://diaumaininaz.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  25. Ahmad muzaffar
  26. http://suzie284contest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  27. http://haycontest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  28. http://tiefazatie.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  29. http://afifahaddnan.blogspot.com/2011/01/teringin-nak-hadiah-bajuhihi.html
  30. http://eityzaty.blogspot.com/2011/01/special-give-away-from-moscow.html
  31. http://arolgiveaway.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  32. http://lisaafhacontest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  33. http://keepmysecretreaders.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  34. http://petaibududurian.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  35. http://suefiq09.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  36. http://sicomot-comel.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  37. http://eddysyrol.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  38. http://shagcomot.blogspot.com/2011/01/giveaway-special-giveaway-from-moscow.html
  39. http://luahan-hati-matika.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  40. http://syiracontest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  41. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  42. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  43. http://dibapisces.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  44. http://asyusra.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html (mintak maaf dah cuba utk linkkan blog ni..tapi tak dapat)
  45. http://www.wooferstorm.com/2011/01/giveaway-special-giveaway-from-moscow.html (blog nipun saya tak dapat masuk juga tak dpt cari bila saya search walaupun guna google).
  46. http://kucingoren93.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  47. http://taufidris.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  48. http://www.akmarwati.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html
  49. http://nanakimie.blogspot.com/2011/01/special-giveaway-from-moscow.html
  50. http://ammboi.blogspot.com/2011/02/special-giveaway-from-moscow.html