05 March 2011

Tolong Saya Kawan-Kawan!

Sebenarnya saya ni dah buntu..nak masak apa untuk kumpulan masak-masak kitaorang pada hari Isnin..esok lusa nanti. Temanya menu Pantai Timur. Tetiba jer fikiran jadi blur..tak ingat apa jenis kuih-muih dari Negeri Cik Siti Wan Kembang yang glamer2 dan sedap untuk dimakan. 

Menu utama..kami cadang nak buat Nasi kerabu dan Laksam dan dayang-dayangnya. So ..nak mintak teman2 blogger yang singgah sini..bagi pendapat..apa kuih muih tersebut. Tolong bantu yer..dah jadik nanti..saya tolong hidangkan kat blog ni..

Tq... 


15 comments:

pak long said...

salam...
rasa nya kalau buat sira labu sedap jugak.....

zaty luvlianncezzz said...

ahahaha..zati xtaw la apa jenis kuey yg ada

Puan Besar Shag Yahaya said...

Terjah je belog Mat Gebu cari idea. Haha ;D Sebab Shag tak ada idea lah pulop.

Izan Ishak said...

izan pun tak tahu kuih muih pantai timur ni kak. kena google jelah jawabnya~

Anna Qawina said...

salam Izan...terjengah sini...try buat buah gomok..itu yg biasa org klate buat..ada kat blog citarasawan..

Muhammad Burn said...

kuih akok...

ROSNAJIHAH said...

buat kuih kasui kak nor..makanan orang pahang..

or buat bubur liar @ bubur cendol tuh... sedapnye..hihihi

Kak Sam said...

Assalamualaikum...
Sian k nor. Tapi tak dapat nak bantu sbb saya org perak duk kat penang. Tapi saya memang suka makan laksam.(Tak membantu langsung kan akak?)

kakngah said...

cer buat cek mek molek. senang sikit kot... bahan pun tak bnyk digunakan..

selipar biru said...

kuih gomok best~
dan kuih xtaw nama..dia bujur, dlm mcm ada gula melaka..digoreng..

ntah nama dia?
hehe

NICK IRFAN said...

mkanan kelantan ke? budu ok kot? hehe

Nida said...

Laksa Pantai Timur kot.. tak pun laksam.. rasanya tu semua makanan dari sana..

Nor said...

pak long : kena tunggu hari halowen dulu baru bleh buat coz..labu dapat free..besar gedabak pulak tu!

zaty : kena kawan ngan ore kelantan nampaknya nih! hehe..

Shag ; menarik jugak idea tu....kalau ada masa kita singgah.

Izan : takpe zan..ok jer..

anna : buah gomok? mcm pernah makan..best jugak..tapi cam renyah saja buatnya.

Burn : itu mmg wajib buat.

Ros : nak buat..tapi tak sempat..cendol..tak pas lagi.

kak sam dan Nida : Laksam tu mmg menu utama,

Kak Ngah : boleh jugak tu..biasanya saya buat guna serbuk kentang coz keledek kat sini kekadang ada..kekadang takde.

Aina : tak pernah makan tu..

Nick : budu tu mmg sedap kalau Nick yg hantar. nasik kerabu..kan?

Amie said...

kuih muih susah sikit sbb yg tradisional byk jd moden... kalu ketupat sotong ?????

selipar biru said...

kak nor pilih nk bwat apa? =)