26 January 2010

Duduk

Sudah lama aku tidak menjenguk blog ini...bukannya tidak ada idea tetapi...aduh! perasaan malas ni menjadi2 pulak. Nak kata busy, boleh tahan semenjak anak buahku balik kampung ni..Walau apapun..ada2 saja aktiviti aku besama Adib.

Dari sehari kesehari aku dapat melihat perkembangan motor Adib. Dah dua tiga hari dia dapat duduk tanpa memerlukan bantuan. Cuma..merangkak still macam dulu..kekadang kebelakang. Merangkak yang betul2 lancar tu..belum sampai lagilah. Pandai dia menarik kakinya kedepan bilamana kaki yg satu lagi sudah ready berada didepan. Hmmm...setakat ni dah dua tiga kali tumbang dan tersungkur kedepan. Nasib baik menangisnya cuma kejap aje..bila dipegang..senyaplah dia.. Adib akan menangis jika dia duduk tetapi tidak dapat bergerak kedepan untuk mencapai seseuatu barang...

2 comments:

ain said...

melihat dan memerhati perkembangan anak2 dr bayi hinggalah umur 2 tahun mmg seronok. lg2 bila tgh belajar bercakap. happy giler!!!

Anonymous said...

wah..best lah sb dapat jaga anak dalm kawal sendiri..macam saya kena hatr anak kat pengasuh je..huhu..

anak kak comel slki..http://cahayacinta.com